Міністерство соцiальної політики України


Марина Лазебна провела зустріч з новопризначеним Головою Представництва Дитячого Фонду ООН ЮНІСЕФ в Україні Муратом Шахіним

19 Серпня 2021, 19:57

 

 

19 серпня Міністр соціальної політики України Марина Лазебна провела зустріч з новопризначеним Головою Представництва Дитячого Фонду ООН ЮНІСЕФ в Україні Муратом Шахіним.

Під час зустрічі Міністр привітала пана Мурата Шахіна з призначенням на посаду Голови Представництва в Україні та висловила подяку Фонду ООН ЮНІСЕФ та його Представництву в Україні за багаторічну співпрацю у сфері захисту прав дітей в Україні та окремо подякувала за допомогу, надану з початку пандемії COVID-19.

Міністерство соціальної політики співпрацює з Представництвом ЮНІСЕФ в Україні з 1999 року.

У рамках співпраці Мінсоцполітики з Представництвом ЮНІСЕФ в Україні було підписано низку меморандумів та затверджувались плани заходів щодо їх реалізації. Наразі продовжується співпраця з Представництвом ЮНІСЕФ в Україні.

Прикладом ефективної співпраці є впровадження проекту «Спільно. Соціальні послуги для сімей у громаді», спрямованого на зміцнення спроможності громад на сході України і забезпечення доступних та якісних соціальних послуг; надання експертної допомоги у впровадженні Концепції створення та розвитку системи раннього втручання, схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 26.05.2021 № 517-р., початок реалізації багатостороннього Меморандуму про взаєморозуміння з питань сприяння впровадженню моделі Барнахус в Україні, підписаного 11.06.2021.

Сторони відмітили вже досягнуті результати та окреслили плани спільних дій на найближчі роки:

• створення безбар’єрного середовища;

• розвиток системи надання соціальних послуг у громадах;

• співпраця у сфері переходу від інституційного догляду до сімейних форм виховання;

• реалізація механізму запровадження та організації функціонування сім’ї патронатного вихователя, надання послуги патронату над дитиною, яка потрапила в складні життєві обставини, здійснення заходів щодо її захисту та забезпечення права на догляд, виховання в безпечному та сприятливому сімейному середовищі;

• напрацювання комплексних рішень реформування ринку соціальних послуг та сфери паліативної допомоги;

• розробка Національного плану дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини на наступні 5 років;

• проведення оцінки стану соціального захисту дітей, які постраждали від воєнних дій;

• цифровізація системи надання соціальних послуг в Україні.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/20548.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове