Міністерство соцiальної політики України


Розпочала роботу Літня школа з питань протидії домашньому насильству

13 Серпня 2021, 15:59

 

 

Розпочала свою роботу Літня школа з питань протидії домашньому насильству для фахівців/фахівчинь соціальної сфери та психологів/психологинь.

Літня школа організована за підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні в рамках реалізації проекту «Посилення спроможності Міністерства соціальної політики України в роботі з дітьми, які вчиняють домашнє насильство».

Участь у відкритті Літньої школи від Міністерства соціальної політики взяла керівник експертної групи з питань протидії торгівлі людьми, запобігання домашньому насильству та гендерної рівності Директорату розвитку соціальних послуг та захисту прав дітей Олена Фаримець.

Під час свого виступу представниця міністерства поінформувала учасників про діяльність Мінсоцполітики у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, а також про основні новели законодавства у цій сфері. Також Олена Фаримець розповіла про розвиток мережі спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб, удосконалення роботи урядової гарячої лінії 1547, інституційний механізм та механізм взаємодії суб’єктів, які працюють у сфері запобігання та протидії домашньому насильству.

Протягом трьох днів Літньої школи учасники та учасниці ознайомляться із законодавством та набудуть практичних навичок соціальної роботи при наданні послуг та допомоги постраждалим від домашнього насильства, в тому числі дітям.

 

Довідково

За даними Нацсоцслужби, у І півріччі 2021 року надійшло 86 955 звернень від жінок з приводу домашнього насильства, 14 564 - від чоловіків, 1778 - від дітей.

Станом на 01 серпня 2021 року надання допомоги постраждалим особам забезпечують:

339 мобільних бригад соціально-психологічної допомоги; 40 притулків або відділень для постраждалих; 22 кризові кімнати; 16 центрів денного перебування.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/20524.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове