Міністерство соцiальної політики України


У десяти областях України пройдуть навчання для підвищення якості соціальних послуг для сімей з дітьми

10 Серпня 2021, 13:25

Фахівці із соціальної роботи територіальних громад у десяти областях України пройдуть навчання для підвищення якості соціальних послуг для сімей з дітьми. Навчання організовує Міністерство соціальної політики України в рамках проекту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України», що впроваджується за сприяння Світового банку.

Підвищення професійної компетентності спеціалістів служб у справах дітей у громадах допоможе своєчасно виявляти проблеми у сім’ях та надавати їм необхідну допомогу, щоб не допустити потрапляння дітей в інтернати.

У рамках навчання підвищать свою професійну компетентність також працівники обласних центрів соціальних служб. На обласному рівні будуть підготовлені команди тренерів, які проводитимуть підготовку та перепідготовку кандидатів в усиновлювачі, опікуни, піклувальники, прийомні батьки, батьки-вихователі та патронатні вихователі, а також навчатимуть фахівців із соціальної роботи у територіальних громадах.

 Навчання проводитиметься у три етапи, починаючи з серпня-вересня 2021 по лютий 2023 року у територіальних громадах Тернопільської, Івано-Франківської, Чернівецької, Закарпатської, Волинської, Хмельницької, Рівненської, Вінницької, Черкаської, Київської областей. За підсумками навчань Мінсоцполітики планує розробити електронний та друкований посібник, відео-лекції та інші тренінгові матеріали.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/20506.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове