Міністерство соцiальної політики України


Чим займається служба первинного соціально-психологічного консультування? Що таке «денний центр» та які його функції?

3 Серпня 2021, 13:10

 

 

Чим займається служба первинного соціально-психологічного консультування?

Служба первинного соціально-психологічного консультування є спеціалізованою службою, яка консультує осіб, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі.

Служба надає разові або періодичні консультації постраждалим особам щодо заходів реагування на випадки домашнього насильства або насильства за ознакою статі. У разі потреби, відправляє постраждалу особу до відповідних служб, які здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії насильству для отримання первинної психологічної підтримки.

 

Що таке «денний центр» та які його функції?

Денний центр створений для надання комплексної соціально-психологічної, первинної правової допомоги, а також соціальних послуг постраждалим особам від домашнього або гендерно зумовленого насильства. За потреби, «денний центр» забезпечує короткострокове або цілодобове перебування постраждалої особи у безпечному місці - «кризовій кімнаті».

Денний центр надає такі соціальні послуги: 

Основні завдання денного центру:

Увага, денний центр надає соціальні послуги постраждалим особам на безоплатній основі в обсязі, визначеному державними стандартами надання соціальних послуг, що затверджені Мінсоцполітики.

 

Довідково:

тел. 15-47 - урядова "гаряча лінія", де надаються інформаційні, психологічні та юридичні консультації чоловікам та жінкам, які постраждали від домашнього насильства, насильства за ознакою статі, насильства стосовно дітей, або з питань загрози вчинення такого насильства, а також надається психологічна допомога потерпілим від домашнього насильства жінкам, чоловікам, дітям;

тел. 0 800 500 335 або 116 123 - Національна "гаряча лінія" з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/20441.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове