Міністерство соцiальної політики України


Створення соціальної інфраструктури у громадах – один з головних пріоритетів Мінсоцполітики, – Віталій Музиченко

2 Серпня 2021, 17:40

 

 

Для створення соціальної інфраструктури у територіальних громадах потрібно разом з Мінфіном опрацювати питання запровадження державної соціальної субвенції за аналогією медичної чи освітньої. Про це заявив заступник Міністра соціальної політики України Віталій Музиченко під час виступу на XVI Українському муніципальному форумі, організованому Асоціацією міст України.

Він підкреслив, що сьогодні, на етапі створення інфраструктури надання соціальних послуг на місцях, більшість територіальних громад не має достатніх для цього ресурсів. «Громади тільки розпочинають створення соціальної інфраструктури, у багатьох із них ще немає фахівців із соціальної роботи. Потрібно допомогти громадам розбудувати систему надання кожній людині якісних соціальних послуг за місцем проживання. Для цього необхідна державна підтримка за аналогією медичної чи освітньої державної субвенції», – пояснив Віталій Музиченко.

Він зазначив, що медична чи освітня державні субвенції спрямовані лише на певний прошарок населення, а соціальна – на всіх людей. «Адже кожен може потрапити в складні життєві обставини: втратити роботу, отримати інвалідність тощо. І саме в громаді мають працювати фахівці, які допоможуть людині, її сім’ї вийти зі складної життєвої ситуації: допомогти з працевлаштуванням, реабілітацією, надати психологічну підтримку. Тобто надати відповідну соціальну послугу на етапі, коли стається перший збій, а не коли вже накопичились великі проблеми», – підкреслив Віталій Музиченко.

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/20437.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове