Міністерство соцiальної політики України


Міністр соціальної політики Марина Лазебна взяла участь у відкритті притулку у місті Одеса для постраждалих від домашнього насильства

23 Липня 2021, 16:15

 

 

Марина Лазебна в межах робочої поїздки до Одеської області відкрила новий притулок для постраждалих від домашнього насильства та насильства за ознакою статі.

У закладі постраждалі від насильства зможуть отримати повний спектр необхідної допомоги від фахівців соціальних служб міста Одеса та прихисток, проживання та харчування, які забезпечить монастир.

„Питання протидії насильству є одним із пріоритетів на найвищому політичному рівні. Перш за все тому, що умовою стабільного розвитку країни є суспільство, вільне від насильства, суспільство, в якому забезпечуються рівні права та можливості жінок і чоловіківˮ – зазначила Міністр.

Незважаючи на розвиток в Україні мережі спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб – притулків, «гарячих ліній», центрів надання допомоги, мобільних бригад, у тому числі завдяки фінансовій підтримці з державного бюджету, їх все ще недостатньо для надання якісної, доступної та своєчасної допомоги постраждалим.

„Ми маємо створити таку систему допомоги постраждалим, щоб в усіх територіальних громадах, в яких існує потреба у створенні притулків, вони були створеніˮ - зазначила Марина Лазебна.

Міністр акцентувала увагу на важливості консолідації дій органів державної влади як на національному, так і на місцевому рівнях, міжнародних, громадських організацій, релігійних громад.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/20401.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове