Міністерство соцiальної політики України


50 фахівців Луганщини пройшли комплексне навчання щодо запобігання і протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі

14 Червня 2021, 09:34

 

11 червня 2021 року закінчено чотириденний онлайн-курс для фахівців Луганської області за спеціальною короткостроковою програмою: «Державна статистична звітність щодо питань у сфері запобігання і протидії насильству».

Нагадаємо, Луганська область першою долучилася до навчання 50 фахівців територіальних громад, які безпосередньо працюють із тематикою запобігання і протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі. Серед слухачів – представники райдержадміністрацій, сільських, селищних, міських рад, військово-цивільних адміністрацій із числа заступників голів та фахівців. Навчання розпочалося 08 червня з ініціативи та за підтримки Національної соціальної сервісної служби України у співпраці із Департаментом соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації на базі Української школи Урядування.

Протягом чотирьох днів навчання фахівці дізналися, як ефективно організувати роботу із запобігання і протидії насильству на рівні громади, розглянули діючу нормативно-правову базу з цього питання. Спікери розповіли про профілактику відмов від новонароджених дітей та допомогу молодим матерям, які опинилися у складних життєвих обставинах, про практичну взаємодію суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання і протидії насильству, зокрема, у зв’язку із вчиненням насильства стосовно дітей та за участю дітей. Розглянуто особливості організації соціальних послуг для постраждалих, зокрема, шляхом утворення спеціалізованих служб підтримки. Учасники дізналися про надання безоплатної правової допомоги постраждалим від насильства та іншу актуальну інформацію.

Усі слухачі пройшли підсумкове тестування для перевірки та закріплення отриманих знань. Дякуємо Нацсоцслужбі та тренерам за змістовне навчання фахівців Луганщини, яке стане ще одним кроком у подоланні домашнього насильства та насильства за ознакою статі.

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/20199.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове