Міністерство соцiальної політики України


Відбулось засідання обласного штабу з координації проведення оздоровчої кампанії на Сумщині

10 Червня 2021, 16:49

 

Відбулось засідання обласного штабу з координації проведення оздоровчої кампанії під головуванням заступниці голови Сумської обласної державної адміністрації Вікторії Медвідь.

Про підготовку до оздоровчо-відпочинкової кампанії – 2021 в області поінформуваланачальник відділу з питань управління фінансовими ресурсами та організації санаторно-курортного лікування – головний бухгалтер Ольга Ситник.

Вона повідомила, що на території області зареєстровано 25 дитячих закладів оздоровлення та відпочинку різних форм власності та підпорядкування, з них 21 – стаціонарного типу та 4 – наметових. За прогнозними даними, 20 закладів планували здійснити оздоровчо-відпочинкову кампанію з метою оздоровлення 10610 дітей, у т.ч. 1100 дітей пільгової категорії. Кошти на придбання путівок дітям, які потребують особливої уваги та підтримки, передбачені обласним бюджетом в загальній сумі 3 778 110 гривень і будуть спрямовані Департаментом фінансів на рахунки закладів.

На виконання розпорядження голови Сумської обласної державної адміністрації  від 26.05.2021 № 363-ОД «Про організацію оздоровлення, відпочинку та зайнятості дітей, учнівської та студентської молоді влітку
2021 року» службами та установами області проведено ряд заходів щодо початку дитячої оздоровчої кампанії.

Територіальними громадами області розроблені місцеві програми оздоровлення дітей, затверджені заходи щодо організації оздоровчо-відпочинкової кампанії на місцях, організовано роботу щодо проведення лабораторних досліджень питної води та грунту у закладах, де планується проведення оздоровлення дітей, здійснюється їх комісійне обстеження представниками Держпродспоживслужби та Управління з надзвичайних ситуацій щодо готовності дитячих оздоровчих та відпочинкових таборів до роботи у літній період, проводиться поточний ремонт закладів.

Представниками районних та міських управлінь соціального захисту населення здійснено ряд виїздів до заміських дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, які знаходяться на відповідній адміністративно-територіальній одиниці, з метою перевірки стану готовності. Станом на 07.06.2021, за моніторинговими даними, 17 заміських закладів оздоровлення та відпочинку здійснюють підготовку до функціонування та 1 заклад («Ровесник») розпочав свою роботу з 1 червня. Планові дати відкриття перших оздоровчих змін – з
14 червня по 1 липня цього року.

Планують розпочати свою діяльність два наметових табори, а саме «Табір Миру» Громадської організації «Простір рівних можливостей» з 14.06.2021, та «Сузір’я» Комунальної установи Сумської обласної ради «Сумський обласний центр відпочинку, оздоровлення, туризму та військово-патріотичного виховання» – з 01.07.2021. Орієнтовна загальна потужність цих таборів близько 120 дітей за зміну.

За оперативними даними, нажаль, 7 позаміських закладів оздоровлення та відпочинку області не відкриються у поточному році.

Проте, в області тривають організаційні заходи щодо роботи таборів з денним перебуванням на базі закладів освіти. У зв’язку з подовженим навчальним періодом робота таких закладів почнеться після офіційного закінчення учбового року.

Загалом в області передбачувалась робота 409 пришкільних таборів з денним перебуванням з охопленням послугами відпочинку понад 25 тис. дітей.

До речі, треба врахувати, що вступила в дію нова Постанова Головного державного санітарного лікаря України від 08.06.2021 № 5, саме нею відмінено Постанову № 43, що стала причиною призупинення роботи деяких із закладів. Отже, відповідальним посадовцям та керівникам слід переглянути рішення про недоцільності роботи цього літа дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/20187.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове