Міністерство соцiальної політики України


Ольга Ревук: інтеграція гендерних підходів у всі сфери життєдіяльності суспільства дозволяє формувати політику, орієнтовану на різні групи жінок і чоловіків

10 Червня 2021, 13:21

 

 

10 червня 2021 року заступник Міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції Ольга Ревук взяла участь у дводенній конференції за участю міжнародних організацій „Забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків в Україні: сучасні досягнення та перспективиˮ, яка відбувається на базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

У фокусі уваги конференції - питання інтеграції гендерних підходів в усі сфери життєдіяльності суспільства, гендерної політики у судовій та правоохоронній сфері, міжнародно-правового регулювання та зарубіжної практики забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, історичних, загально-теоретичних, філософських та соціологічних засад забезпечення гендерної рівності в Україні.

Ольга Ревук представила основні досягнення у сфері забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, які відбулись останніми роками в Україні, зокрема зростання представництва жінок у Верховній Раді України до 21 %, в обласних радах – до 28,4 %, міських радах міст обласного значення – до 32 %, районних радах – до 33,6 %, чому сприяло введення квот, зменшення розриву в оплаті праці жінок і чоловіків до 20,4 %. Розроблено низку нормативно-правових документів, які створюють систему для скорочення гендерної нерівності в усіх сферах життєдіяльності суспільства та подолання дискримінації.

Важливими подіями 2020 року стало приєднання України до трьох міжнародних ініціатив з гендерної рівності: міжнародної ініціативи „Партнерство Біарріцˮ, міжнародної коаліції за рівну оплату праці (EPIC), Коаліції дій для сприяння досягненню гендерної рівності.

У рамках роботи конференції також відбулось засідання „круглого столуˮ „Жіночі організації у встановленні незалежності Україниˮ.

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/20181.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове