Міністерство соцiальної політики України


Про підготовку установ соціального захисту населення до роботи в осінньо-зимовий період 2021-20222 років говорили на Сумщині

9 Червня 2021, 15:35

 

Сьогодні відбулось засідання колегії Департаменту соціального захисту населення Сумської обласної державної адміністрації під головуванням директора Департаменту соціального захисту населення Михайла Дубровського.

У засіданні колегії взяла участь заступник начальника управління майном Сумської обласної ради Інна Козачок.

Про підготовку установ соціального захисту населення до роботи в осінньо-зимовий період 2021-2022 років поінформувала Оксана Богдан, заступник директора Департаменту – начальник управління фінансів та соціального обслуговування населення.

За її словами, на виконання наказу Департаменту від 27.05.2020 № 54-ОД «Про підготовку установ соціального захисту населення до роботи в осінньо-зимовий період 2020-2021 років» та згідно з планом підготовки до роботи в осінньо-зимовий період 2020-2021 років у стаціонарних установах проведені роботи з поточного та капітального ремонтів житлових, адміністративно-побутових корпусів, котелень, систем центрального опалення, тепломереж, систем холодного і гарячого водопостачання.

З метою своєчасної і якісної підготовки інтернатних установ до роботи в осінньо-зимовий період 2021-2022 років, забезпечення їх безперебійного функціонування планом підготовки передбачається виконання ряду заходів: проведення поточних ремонтів житлових корпусів, адміністративно-побутових приміщень, харчоблоків, систем холодного і гарячого водопостачання, центрального опалення, теплових, електро- та сантехмереж; в Охтирському, Кролевецькому, Синівському, Воронізькому, Атинському,Будищанському, Лебединському, Хмелівському, Свеському, Білопільському, Конотопському інтернатних установах,Сумському геріатричному пансіонаті для ветеранів війни та праці,Сумському обласному центрі комплексної реабілітації для дітей та осіб з інвалідністю заплановано проведення робіт поточного ремонту житлових корпусів,в Охтирському – з вибірковою заміною віконних блоків, у Синівському, Воронізькому, Атинському, Свеському інтернатних установах, Сумському обласному центрі комплексної реабілітації для дітей та осіб з інвалідністю – з заміною дверних блоків;в Охтирському, Атинському, Лебединському, Хмелівському, Конотопському – ремонт лазне-прального комплексу; в Охтирському,Кролевецькому,Воронізькому,Атинському,  Свеському інтернатних установах,Сумському обласному центрі комплексної реабілітації для дітей та осіб з інвалідністю мереж водопостачання та водовідведення,в Охтирському, Кролевецькому – мереж системи теплопостачання;в Атинському,Свеському ремонт котелень; в Охтирському,Воронізькому,Лебединському, Хмелівському,Свеському ремонт харчоблоку; в Атинському,Будищанському, Конотопському ремонт медичних приміщень.

На виконання робіт поточного ремонту передбачені кошти обласного бюджету в сумі 1,4 млн гривень.

У підсобних господарствах інтернатних установ завершено комплекс весняно-польових робіт під урожай 2021 року. Виконуються сільськогосподарські роботи з вирощування культур на площі 117,84 гектара. Зерновими культурами засіяно 147 гектарів, кормовими – 85,96, технічними – 6,85, посаджено картоплі 9,62, овочів – 9,04.

Своєчасне та якісне виконання запланованих завдань сприятиме підготовці установ до роботи взимку та забезпеченню належних умов проживання в інтернатних установах громадян похилого віку, осіб з інвалідністю та дітей.

Про стан пожежної безпеки в інтернатних установах соціального захисту поінформував Сергій Хіляй, головний фахівець Служби технічного нагляду за будівництвом та капітальним ремонтом при Департаменті соціального захисту населення.

Він повідомив, що в інтернатних установах у січні - березні 2021 року здійснено перевірки підрозділами Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області спільно з працівниками Національної поліції України в Сумській області щодо вимог правил пожежної безпеки, з причин виникнення надзвичайної ситуації, що склалася 21 січня 2021 року в м. Харкові.

За результатами перевірок в інтернатних установах були виявлені недоліки щодо стану пожежної безпеки. Керівниками інтернатних установ розроблені плани заходів щодо усунення порушень вимог техногенної і пожежної безпеки.

На виконання заходів щодо усунення недоліків згідно з отриманими приписами рішенням сесії Сумської обласної ради від 26.02.2021 виділено 1,9 млн гривень на обробку засобами захисту, що забезпечують І групу вогнезахисної ефективності дерев’яних елементів горищних покриттів. На даний час виконуються роботи з обробки засобами захисту. Недоліки, що не потребували значних фінансових затрат частково усунуто за рахунок власних коштів установ.

Питання пожежної безпеки інтернатних установ перебувають на контролі Департаменту.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/20174.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове