Міністерство соцiальної політики України


Луганщина першою серед регіонів України розпочала комплексне навчання фахівців щодо запобігання і протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі

8 Червня 2021, 15:24

 

08 червня 2021 року розпочато онлайн-навчання фахівців Луганської області за спеціальною короткостроковою програмою: «Державна статистична звітність щодо питань у сфері запобігання і протидії насильству». Навчання організовано з ініціативи та за підтримки Національної соціальної сервісної служби України спільно із Департаментом соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації на базі Української школи Урядування.

Навчання триватиме із 08 по 11 червня. Участь приймають 50 представників райдержадміністрацій, сільських, селищних, міських рад, військово-цивільних адміністрацій із числа заступників голів та фахівців, відповідальних за напрямок запобігання і протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі, Департаменту соціального захисту населення ОДА, старости.

Луганщина стала першим регіоном України, де у співпраці із Нацсоцслужбою розпочато комплексне навчання фахівців усіх рівнів щодо організації роботи громад у напрямку запобігання і протидії насильству. Це особливо актуально в умовах децентралізації, адже кожна постраждала особа має отримувати якісні послуги та дієву підтримку безпосередньо за місцем проживання.

Серед спікерів передбачено участь фахівців Нацсоцслужби, Національної поліції, загальних служб підтримки постраждалих осіб, експертів, юристів, громадських і міжнародних організацій.

Протягом першого дня слухачі дізналися про практичні аспекти організації роботи та реалізації заходів у сфері запобігання і протидії насильству на рівні територіальної громади, а також обговорили правові норми та практичну реалізацію законодавства у даному напрямку.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/20167.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове