Міністерство соцiальної політики України


За підтримки Представництва Фонду ООН у галузі народонаселення відбулась координаційна зустріч представників Уряду України з керівниками 30 міст та громад, що працюють над розвитком систем запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі на місцевому рівні

27 Травня 2021, 16:28

 

 

27 травня 2021 року заступниця Міністра соціальної політики України з питань європейської інтеграції Ольга Ревук взяла участь у координаційній зустрічі представників Уряду України з керівниками 30 міст та громад, що працюють над розвитком систем запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі на місцевому рівні в межах проєкту Представництва Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) в Україні «Міста і громади, вільні від домашнього насильства».

Також у заході взяли участь заступниця Міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко, представник UNFPA в Україні Хайме Надаль, Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Лариса Ґаладза, заступник Глави місії в Посольстві Великої Британії в Україні Ніколас Гаррокс.

”Наша головна мета - створити громади і міста, вільні від домашнього насильства, тільки розбудовуючи систему запобігання та протидії домашньому насильству можна виховати у населення нульову толерантність до цього ганебного явища. Я впевнена, що об’єднавшись разом, ми побудуємо міцну національну систему запобігання та протидії домашньому насильству”, - зазначила Ольга Ревук під час виступу.

Учасниками заходу у ході зустрічі було напрацьовано механізми щодо покращення координації дій центральних органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо розбудови стійких систем запобігання та протидії насильству та надання допомоги постраждалим особам, посилення ефективного інформування ключових партнерів щодо запланованих спільних програм та заходів.

 

Довідково

У 2021 році завдяки урядам Великої Британії та Канади проєкт Представництва Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) в Україні «Міста і громади, вільні від домашнього насильства» розширив підтримку у розбудові місцевих систем запобігання та протидії домашньому насильству. За результатами конкурсного відбору до раніше обраних у 2020 р. 15 міст-партнерів, було обрано ще 15 територіальних громад-партнерів проєкту з усіх областей України на 2021-2024 роки, якими стали наступні територіальні громади: Авангард (Одеська область), Біла Церква (Київська область), Добропілля (Донецька область), Запоріжжя (Запорізька область), Калуш (Івано-Франківська область), Кропивницький (Кіровоградська область), Лубни (Полтавська область), Маріуполь (Донецька область), Рокитне (Рівненська область), Старокостянтинів (Хмельницька область), Тернопіль (Тернопільська область), Ужгород (Закарпатська область), Хорошів (Житомирська область), Хотин (Чернівецька область), Черкаси (Черкаська область).




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/20114.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове