Міністерство соцiальної політики України


Марина Лазебна: Проект «Почуй мене» – це про права людини та створення дружнього середовища

17 Травня 2021, 14:48

 

 

Сьогодні відбулася презентація нового цифрового сервісу для людей з порушенням слуху за участі Першої леді Олени Зеленської та Міністра соціальної політики Марини Лазебної. 

«Кожне міністерство, кожне відомство й кожна людина, яка поділяє філософію безбар’єрності, може починати з себе. Сервіс, який сьогодні представляли міністерства, свідчить саме про це. Він має спростити отримання необхідних державних послуг для нечуючих та слабочуючих людей», – зазначає Олена Зеленська.

Впровадження нового сервісу передбачено Національною стратегією зі створення безбар’єрного простору в Україні, яка була розроблена в межах ініціативи Першої леді України Олени Зеленської «Без бар’єрів». Стратегія передбачає низку заходів з підвищення доступності інформації у сфері публічних послуг для громадян з порушеннями зору, слуху, інтелектуального розвитку та усіх інших, з урахуванням їхніх комунікаційних потреб та можливостей.

Проєкт «Почуй мене» якраз і став першою ластівкою альтернативної комунікації, адже забезпечив можливість людям з порушенням слуху користуватись послугами перекладача жестової мови в режимі онлайн під час звернень до Міністерства соціальної політики», – зазначила Міністр соціальної політики України Марина Лазебна.

Спільно з громадською організацією «Громадський рух «Соціальна єдність» цілодобова «гаряча лінія» 15-39 адаптована під потреби людей з порушенням слуху – нечуючих та слабочуючих українців. Громадяни з порушенням слуху мають змогу отримати відеовідповідь, що значно спрощує їх комунікацію з державою з питань соціального захисту, соціальних послуг та інших питань, важливих для повноцінного життя.

За два місяці з моменту запуску проєкту на «гарячу лінію» 15-39 звернулись близько 400 нечуючих та слабочуючих українців, які отримали відповіді зрозумілою їм жестовою мовою.

Завдяки активним діям Міністерства соціальної політики України людям з порушенням слуху надано безпрецедентну можливість, яка ще не реалізована на практиці у жодній країні світу.

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/20047.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове