Міністерство соцiальної політики України


На Луганщині у містах Рубіжне та Лисичанськ запрацюють поліцейські мобільні групи реагування на факти вчинення домашнього насильства

5 Травня 2021, 17:10

 

Із 06 травня 2021 року в містах Рубіжне та Лисичанськ запрацюють поліцейські мобільні групи реагування на факти вчинення домашнього насильства, що є важливим кроком у підвищенні ефективності протидії та запобігання домашнього насильства в Луганській області. У рамках комплексної підготовки поліцейських, які за підсумками відбору включені до складу мобільних груп, 05 травня 2021 року проведено тренінг щодо налагодження міжвідомчої взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання і протидії домашньому насильству.

До участі у навчанні поліцейських долучилися представники Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації, управління соціального захисту населення Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації, мобільної бригади соціально-психологічної допомоги постраждалим від насильства, що працює в місті Сєвєродонецьк.

Під час тренінгу обговорено практичні аспекти співпраці соціальних служб та поліції, розглянуто механізм взаємоінформування про випадки насильства, перенаправлення до спеціалізованих служб підтримки постраждалих.

Зазначаємо, що у Сєвєродонецькому районному управлінні поліції у лютому 2021 року створено сектор з протидії домашньому насильству. Цей підрозділ був створений у лютому поточного року після позитивного завершення пілотного проєкту «Поліна». Враховуючи актуальність проблеми домашнього насильства та важливість оперативного реагування на нього, прийнято рішення про поширення цього досвіду в інших містах області та створення аналогічних груп у містах Лисичанськ та Рубіжне.

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/19997.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове