Міністерство соцiальної політики України


Інноваційні територіальні громади

16 Квітня 2021, 16:40

 

15 квітня 2021 року відбулася онлайн-церемонія з нагоди присвоєння місту Канів міжнародного статусу кандидата світової ініціативи ЮНІСЕФ ,,Громада, дружня до дітей та молоді”.

Ініціатива ,,Громада, дружня до дітей та молоді” в Україні сприяє поступу держави до нового рівня соціальних перетворень. Канівська територіальна громада продемонструвала належний стан соціального захисту такої вразливої категорії, як діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування. 98% таких дітей в Каневі зростають у сім’ях, що відповідає їхнім найкращим інтересам.

Впровадження ініціативи ЮНІСЕФ місцевою владою спільно з молоддю сприятиме розвитку місцевої соціальної інфраструктури та формуванню широкого спектру соціальних, культурних, освітніх та медичних послуг для дітей, сімей та молоді і забезпечить створення безпечного та комфортного середовища для життя і розвитку дітей та молоді, надання соціальних послуг з ефективнішим використанням ресурсів і прозорими процесами.

Децентралізація влади в державі відкриває нові можливості для самореалізації дітей та молоді, адже громади мають можливість на місцях визнати найвищим пріоритетом інтереси дітей та молоді, а також формувати максимально відповідні умови.

Наразі Міністерством соціальної політики проводиться комплексна робота щодо вирішення завдань підтримки громад, дружніх до створення умов для розвитку дітей та молоді, розвитку та впровадження соціальних послуг на місцях відповідно до європейських практик.

 

 

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/19916.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове