Міністерство соцiальної політики України


На Сумщині проведено засідання організаційного комітету з підготовки та проведення у 2021 році заходів, пов"язаних з 35-ми роковинами Чорнобильської катастрофи

15 Квітня 2021, 16:40

 

У Сумській області мешкає 12519 осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи: із них 1872 особи, які мають інвалідність пов’язану з наслідками аварії на ЧАЕС, 6183 учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, 3940 потерпілих від Чорнобильської катастрофи та 1502  дітей.

Указом Президента України від 09 грудня 2020 року «Про невідкладні заходи щодо забезпечення екологічної безпеки та підготовки заходів до 35-х роковин Чорнобильської катастрофи» обласним державним адміністраціям доручено розробити та забезпечити виконання регіональних планів заходів до 35-х роковин Чорнобильської катастрофи, вшанування подвигу учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 24 лютого 2021 р. № 170-р затверджені державні заходи, пов’язані з 35-ми роковинами Чорнобильської катастрофи.

В області з урахуванням державних заходів розроблено та затверджено розпорядження голови Сумської обласної державної адміністрації «Про заходи, пов’язані з 35-ми роковинами Чорнобильської катастрофи, у Сумській області», яким затверджено Організаційний комітет з підготовки та проведення зазначених заходів.

Сьогодні відбулось засідання Організаційного комітету з підготовки та проведення у 2021 році заходів, пов’язаних з 35-ми роковинами Чорнобильської катастрофи під головуванням заступника голови Сумської обласної державної адміністрації Віталія Максименка.

Людмила Мусіяка, заступник директора Департаменту соціального захисту населення, поінформувала про прийняття розпорядження голови Сумської обласної державної адміністрації від 30.03.2021 № 185-ОД Про заходи, пов’язані з 35-ми роковинами Чорнобильської катастрофи у Сумській області та про звернення голови Сумської обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» щодо проведення заходів.

Учасники засідання обговорили хід підготовки до проведення зазначених заходів, пов’язаних з 35-ми роковинами Чорнобильської катастрофи.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/19910.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове