Міністерство соцiальної політики України


Інноваційні територіальні громади

9 Квітня 2021, 17:08

 

Запрошуємо поділитися успішним досвідом, найкращими практиками впровадження реформ у соціальній сфері в вашому регіоні, показати зміни, які відбуваються у житті конкретної ТГ.

Починаємо з Полтавщини, де механізм отримання соціальної допомоги для жителів став ще простішим та зручнішим завдяки успішному впровадженню програмного комплексу «Інтегрована інформаційна система «Соціальна громада».

❗Кожна територіальна громада області має можливість надавати соціальну підтримку своїм мешканцям із застосуванням електронних сервісів.

58 із 60 територіальних громад підключені до програмного комплексу «Інтегрована інформаційна система «Соціальна громада». У Полтавській та Кременчуцькій громадах соціальні послуги надають в електронному вигляді через власне програмне забезпечення.

✅ Нині територіальними громадами Полтавщини в межах роботи «Соціальної громади» прийняті й передані до управлінь соцзахисту населення понад 8000 справ в електронному вигляді.

Програмний комплекс надає громадянам такі можливості та переваги:
➡️ оформлення та отримання адмінпослуг соціального характеру ближче до місця проживання, а не їхати за нею у районний центр;
➡️ пришвидшення процесу прийому заяв від громадян шляхом формування електронних заяв;
➡️ відстеження стану розгляду заяв після звернення до фронт-офісу.

Натомість для посадових осіб це оптимізація роботи, уніфіковані формати ділових процесів, об’єднання актуальних та узгоджених даних з усіх територіальних громад, оперативне надходження електронних заяв, мінімізація помилок у процесі формування даних.

Полтавська ОДА

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/19882.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове