Міністерство соцiальної політики України


Відбулось засідання міжвідомчої робочої групи з питань захисту прав та свобод ромської меншини

8 Квітня 2021, 17:58

 

Сьогодні, 8 квітня 2021 року, заступник Міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції Ольга Ревук взяла участь у засіданні міжвідомчої робочої групи з питань захисту прав та свобод ромської національної меншини під головуванням Уповноваженої Верховної Ради України з прав людини Людмили Денісової.

Також участь у засіданні міжвідомчої робочої групи взяли Голова Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин, народний депутат України Д. Лубінець, виконуюча обов’язки Голови Офісу Ради Європи в Україні О. Литвиненко, заступник Міністра юстиції України В. Коломієць, заступники голів Одеської та Закарпатської обласних державних адміністрацій та представники міжнародних та громадських організацій.

Під час засідання увагу було акцентовано на результатах Щорічної доповіді Уповноваженого ВРУ з прав людини про стан додержання та захисту прав людини і громадянина в Україні, зокрема на наслідках впливу пандемії COVID-19 на ромську громаду.

„Проблема стереотипів щодо ромів є найбільш складною для подолання, оскільки ми маємо справу зі складними не лише соціальними чи політичними, а й психологічними, культурними, ментальними особливостями. Потрібно поступово змінювати менталітет, змінювати ставлення до ромівˮ, – зазначила у своєму виступі Ольга Ревук, – „і саме робота міжвідомчої робочої групи з питань захисту прав і свобод ромської меншини, створеної при Уповноваженому Верховної Ради з прав людини, посилить співпрацю центральних органів виконавчої влади, міжнародних організацій та ромськими громадськими організаціямиˮ.

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/19878.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове