Міністерство соцiальної політики України


Сьогодні Урядом дано доручення АТ „Укрпоштаˮ продовжити надання послуг з доставки пенсій та грошової допомоги

17 Березня 2021, 17:35

 

Для забезпечення безперебійної доставки пенсій та грошової допомоги Кабінет Міністрів на засіданні 17 березня 2021 року доручив АТ „Укрпоштаˮ продовжити надання послуг з доставки пенсій та грошової допомоги за поточними тарифами.

„З метою забезпечення безперебійної доставки пенсії та грошової допомоги населенню, пропонується дати такі доручення Уряду: АТ „Укрпоштаˮ на виконання п. 4 постанови Кабінету Міністрів України від 16.12.2020 №1279 забезпечити укладення до 19 березня 2021 року договорів з Пенсійним фондом України та його органами та органами соціального захисту населення про виплату та доставку пенсій, грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів за діючими тарифамиˮ, - сказала Міністр соціальної політики Марина Лазебна.

На сьогодні чинним законодавством визначено, що виплата і доставка пенсій та грошової допомоги здійснюється національним оператором поштового зв’язку або через установи банків. Виконання функцій національного оператора поштового зв’язку покладено на АТ „Укрпоштаˮ.

Надання АТ „Укрпошта ˮ послуг із доставки пенсій та грошової допомоги здійснюється на платній основі за тарифами, затвердженими рішенням Уряду, та на підставі договорів, укладених з органами Пенсійного фонду України та органами соціального захисту.

У 2021 році вперше такі договори були укладені не на календарний рік, а лише до 1 квітня 2021 року.

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/19784.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове