Міністерство соцiальної політики України


Понад 34 тисячі сімей з початку року отримали монетизований «пакунок малюка»

11 Березня 2021, 18:44

 

Понад 34 тисячі сімей з новонародженими дітьми з початку року отримали грошову компенсацію державної допомоги «пакунок малюка», трохи більше 16 тисяч сімей отримали цю допомогу у натуральній формі.

Порядок надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 25.11.2020 № 1180.

«Пакунок малюка» видається родинам новонароджених у закладах охорони здоров'я. Якщо у медзакладі немає такої допомоги, або дитина народилась поза межами закладу охорони здоров’я або навіть за межами України, тоді «пакунок малюка» можна отримати в органах соціального захисту за місцем проживання або перебування отримувача, подавши відповідну заяву не пізніше ніж через 30 календарних днів з дня народження дитини.

У разі неотримання «пакунка малюка» протягом 30 днів з дня народження дитини, отримувач має право звернутись до місцевого структурного підрозділу з питань соціального захисту населення для отримання грошової компенсації відповідно до Порядку та умов реалізації пілотного проекту «Монетизація одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» у 2020-2021 роках, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 29.07.2020 № 744 «Деякі питання реалізації пілотного проекту з монетизації одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка».

Одержувачі грошової компенсації, які отримали кошти на соціальні картки, можуть придбати дитячі речі в закладах торгівлі, що приєдналися до реалізації пілотного проекту.

Станом на 03 березня 2021 року Реєстр закладів торгівлі налічує понад 3,5 тис. магазинів, в тому числі, інтернет-магазини. Реєстр можна подивитись за посиланням: https://www.msp.gov.ua/content/pakunok-malyuka.html.

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/19758.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове