Міністерство соцiальної політики України


Відбулося засідання робочої групи з питань удосконалення законодавства щодо розвитку і регулювання ринку соціальних послуг

1 Березня 2021, 19:37

 

1 березня під головуванням Міністра соціальної політики Марини Лазебної відбулось засідання робочої групи з питань удосконалення законодавства щодо розвитку і регулювання ринку соціальних послуг. До її складу увійшли представники Офісу Президента України, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, народні депутати, центральних органів виконавчої влади, громадських, благодійних організацій, надавачів соціальних послуг, міжнародні партнери, експерти та науковці.

Під час засідання було розглянуто проблемні питання:

- неготовність  громад, більшість з яких не виконують  свої повноваження щодо організації надання соціальних послуг з різних причин;

- недостатність інформаційної прозорості ринку надавачів соціальних послуг;

- відсутність дієвих механізмів контролю за дотриманням надавачами соціальних послуг критеріїв діяльності та стандартів надання послуг, а також механізмів притягнення до відповідальності за їх недотримання.

Міністр зазначила, що група повинна якнайшвидше напрацювати практично-орієнтовані шляхи удосконалення законодавства, які розвиватимуть ринок надання соціальних послуг, зроблять його роботу ефективною та безпечною для людини, прозорою, добре регульованою.

Учасники засідання обговорили питання запровадження дієвих механізмів стимулювання розвитку ринку соціальних послуг, у тому числі недержавних надавачів, мотивації громад працювати за соціальним замовленням.

За результатами засідання було створено 3 робочі підгрупи, які мають всебічно вивчити проблематику та внести на розгляд робочої групи напрацьовані пропозиції за трьома основними напрямами:

удосконалення інформаційної прозорості та регулювання ринку надання соціальних послуг, дозвільних процедур;

удосконалення державного контролю та відповідальності у сфері надання соціальних послуг;

конкретні дієві механізми розвитку ринку надавачів соціальних послуг, фінансування соціальних послуг.

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/19712.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове