Міністерство соцiальної політики України


Марина Лазебна висловила подяку експертам та фахівцям проекту «Спільно. Соціальні послуги для сімей у громаді» за внесок у посилення спроможності громад виконувати власні повноваження у сфері надання соціальних послуг

1 Березня 2021, 13:59

 

Марина Лазебна, Міністр соціальної політики, подякувала громадським організаціям, які в рамках проекту «Спільно. Соціальні послуги для сімей у громаді» підготували посібник для представників органів місцевого самоврядування, структурних підрозділів, служб у справах дітей, надавачів соціальних послуг щодо впровадження в громадах інтегрованих соціальних послуг для сімей з дітьми.

Мінсоцполітики в умовах децентралізації та роботи новостворених територіальних громад ініціює впровадження моделі соціального захисту населення, в основі якої саме громада визначає пріоритети розвитку соціальних послуг, розробляє та затверджує плани соціально-економічного розвитку з урахуванням визначених потреб мешканців громади у соціальних послугах, створення або залучення надавачів соціальних послуг, ефективний розподіл бюджетних коштів.

Допомога від партнерів є надактуальною, оскільки в утворених громадах відсутній досвід щодо створення системи надання соціальних послуг.

Прикладом ефективної співпраці є впровадження проекту «Спільно. Соціальні послуги для сімей у громаді», спрямований на зміцнення спроможності громад на сході України і забезпечення доступних та якісних соціальних послуг. Проект впроваджувався Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) у партнерстві з п’ятьма громадськими організаціями на чолі з Українською мережею за права дитини за фінансової підтримки Німецького Уряду та Німецького банку розвитку (KfW).

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/19706.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове