Міністерство соцiальної політики України


Стан погашення заборгованості з виплати заробітної плати обговорили на Сумщині

25 Лютого 2021, 15:30

 

Відбулось чергове засідання робочої групи обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат під головуванням Віталія Максименка, заступника голови Сумської обласної державної адміністрації.

Заступник директора Департаменту соціального захисту населення Олена Заяц поінформувала присутніх про стан заборгованості перед працівниками на 1 лютого цього року. Загальна сума боргів із виплати заробітної плати, що обліковувалася на 23 підприємствах області, становила 317,3 млн гривень, що на 18,3 млн гривень менше відносно початку 2021 року.

Станом на 01.02.2021 відсутня заборгованість з виплати заробітної плати на підприємствах міст Глухів та Лебедин. Повністю погашено борг на КНП «Недригайлівський центр первинної медико-санітарної допомоги» в сумі майже 200 тис. гривень.

Упродовж 2020 року відбулися суттєві зрушення з погашенням заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах-банкрутах.

«Учора нас поінформували, що погашено заборгованість у повному обсязі на Державному науково-дослідному інституті хімічних продуктів (м. Шостка 2,5 млн гривень), ПРаТ «Свеський насосний завод» (349,7 тис. гривень), упродовж наступного місяця буде ліквідовано заборгованість перед працівниками ДП «Абонентська служба «Світанок» КП «Краснопільська житлово-експлуатаційна дільниця» (83,2 тис. гривень)», – у підсумку зауважила Олена Заяц.

На засіданні відзвітували керівники підприємств-боржників.

У ході засідання окремо розглянуто питання про результати проведеної роботи, спрямованої на виявлення та ліквідацію фактів «тіньової» зайнятості та заробітної плати. Заслухано доповіді представників Головного управління Державної податкової служби в Сумській області, Управління Держпраці в Сумській області, Головного управління Пенсійного фонду України в Сумській області та звіти місцевих робочих груп з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення міст Шостка, Охтирка, Ромни, Лебедин, Суми.

Підбиваючи підсумки засідання Віталій Максименко наголосив, що і своєчасна виплата заробітної плати, і легалізація зайнятості – це завдання номер один для будь-якого керівника органів державної влади і органів місцевого самоврядування. «Від виважених дій та системної роботи влади залежить насамперед забезпечення соціального захисту працюючих, по-друге, ліквідація заборгованості з виплати зарплати, особливо у «конвертах» та знищення фактів використання праці неоформлених працівників – це джерело наповнення місцевих бюджетів. А отже подальший розвиток громад. Успішно реалізуватимуться відповідні заходи – успішною буде громада».

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/19697.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове