Міністерство соцiальної політики України


Робоча зустріч експертів з протидії торгівлі людьми щодо координації зусиль у протидії торгівлі людьми на центральному та регіональному рівнях

24 Лютого 2021, 18:00

 

24 лютого 2021 року заступник Міністра з питань європейської інтеграції Ольга Ревук взяла участь у робочій нараді експертів з протидії торгівлі людьми в межах реалізації проекту „Поширення Національного механізму взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми”.

Захід відбувся в м. Львові за підтримки Координатора проектів ОБСЄ.

Під час заходу обговорено ситуацію у сфері протидії торгівлі людьми в Україні, впровадження Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, в умовах децентралізації та розглянуто спільні проекти і заходи щодо протидії торгівлі людьми.

 Слід зазначити, що у зв’язку з децентралізацією для Уряду України у протидії торгівлі людьми постають нові регіональні виклики.

Мінсоцполітики вживаються безпосередні кроки щодо збереження повноважень у сфері протидії торгівлі людьми, кадрового потенціалу, фахівців, які працювали в цій сфері, а також збереження якісної координаційної роботи всіх субʼєктів взаємодії, шляхом внесення змін у відповідне законодавство.

Так Мінсоцполітики розроблено проект Закону України „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування функцій державних органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з питань соціального захисту населення та захисту прав дітей у зв’язку з утворенням Нацсоцслужби та її територіальних органів”.

Новими змінами в законодавстві передбачається, що координуюча функція на рівні області та міста Києва залишиться за обласними та Київською міською державними адміністраціями, прийом заяв та надання послуг і допомоги постраждалим особам – за органами місцевого самоврядування, а територіальні органи Нацсоцслужби здійснюватимуть функцію моніторингу, методичної підтримки та навчання відповідних фахівців.

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/19693.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове