Міністерство соцiальної політики України


Проведено другий семінар для фахівців Луганщини щодо роботи із особами, які вчиняють домашнє насильство

24 Лютого 2021, 09:49

 

На Луганщині продовжується робота щодо впровадження корекційних програм для осіб, які вчиняють домашнє насильство. Із листопада 2020 року в області реалізується проєкт «Розбудова потенціалу суб’єктів, відповідальних за впровадження програм для кривдників, які вчиняють домашнє насильство, та активізація проведення таких програм в ОТГ Луганської та Донецької областей» Благодійним фондом «Посмішка дитини» за підтримки Федерального уряду Німеччини. У листопаді проведено перший тренінг для 11 фахівців, обласну конференцію «Ефективна реалізація норм законодавства по запобіганню та протидії домашньому насильству». У лютому відбувся вебінар для фахівців Луганської області за темою: «Теоретичні та практичні аспекти мотивації кривдників до проходження корекційної програми».

22-24 лютого 2021 року проведено другий тренінг за темою: «Навчання фахівців з корекційної роботи з особами, що вчиняють насильство». Участь у тренінгу взяли 10 фахівців із числа практичних психологів, психотерапевтів, психіатрів, які представляють суб’єкти, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству у громадах Луганщини. Учасники вивчили практичні аспекти роботи із кривдниками відповідно до типової програми, відпрацювали навички індивідуальної та групової психологічної роботи.

Наразі корекційні програми реалізуються у трьох громадах області – Новоайдарській, Новопсковській та Троїцькій. Департаментом соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації у співпраці із УВКБ ООН облаштовано спеціалізовану кімнату для роботи із кривдниками в Новоайдарській громаді, що знаходиться вздовж лінії розмежування. Найближчим часом кімната буде введена в експлуатацію.

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/19687.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове