Міністерство соцiальної політики України


Досвід Луганської ОДА щодо розробки проєкту Регіонального плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 представлено в ході засідання зі створення місцевого плану дій Київської міської державної адміністрації

24 Лютого 2021, 09:47

 

У жовтні 2020 року розпорядженням Кабінету Міністрів України затверджено Національний план дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року. Наразі обласні та Київська міська державні адміністрації працюють над розробкою відповідних регіональних та місцевих планів дій.

На Луганщині робота зі створення проєкту Регіонального плану дій розпочалася у листопаді 2020 року у співпраці із громадськими та міжнародними організаціями. Департамент соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації як координатора вказаного напрямку запросили поділитися власним досвідом роботи із фахівцями та представниками громадськості, які працюють над планом дій Київської міської державної адміністрації. Онлайн-зустріч відбулася 23 лютого 2021 року.

Директорка Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук акцентувала увагу на актуальності засад резолюції для Луганщини, яка вже сьомий рік потерпає від збройного конфлікту. Завідувачка сектору сімейної політики розповіла про проведення широкої роботи із громадськими організаціями та жінками із категорій, які представлені в Національному плані дій, щодо вивчення їх потреб. На цьому етапі важливою була робота мобілізаторок громад, громадських активісток, які безпосередньо взаємодіють із жінками вразливих категорій, а також аналітичні дослідження організації ООН Жінки.

Дієвим інструментом створення проєкту Регіонального плану дій стала Робоча група з питань розробки, впровадження та моніторингу Регіонального плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року в Луганській області, що створена у січні при Обласній координаційній раді з питань сім’ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми. Наразі проєкт Регіонального плану дій знаходиться на завершальній стадії громадського обговорення.

Учасники обговорили практичні аспекти взаємодії зацікавлених організацій та структур, зокрема, щодо створення комунікаційної стратегії та включення дієвих заходів до проєкту місцевого плану дій.

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/19686.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове