Міністерство соцiальної політики України


Національна соціальна сервісна служба готує звіт про результати перевірок надавачів соціальних послуг недержавного сектору

22 Лютого 2021, 18:32

 

Питання виявлення та перевірки надавачів соціальних послуг недержавного сектору знаходяться на особистому контролі Міністра соціальної політики Марини Лазебної.

На виконання доручення Кабінету Міністрів України з 21 січня 2021 року в усіх регіонах України відбулись перевірки надавачів послуг з догляду з цілодобовим перебуванням для людей похилого віку.

Виявлено 786 та перевірено 620 надавачів соціальних послуг недержавного сектору, з яких інформацію про 33 вже внесено до Реєстру.

Коментує Марина Лазебна: «Зараз надавач соціальних послуг подає про себе інформацію до Реєстру добровільно, але ми вже бачимо, що цього недостатньо. Керівництво частини закладів могло просто забути подати інформацію про себе, або не знати про такий свій обов’язок, але є окремі випадки, коли діяльність свідомо приховується, щоб уникати виконання вимог. Тому готуємо відповідні зміни до законодавства. Прийняття необхідних змін потребує часу, але ми вже зараз дамо інформацію людям про те, хто з незрозумілих причин не бажає «виходити на світло».

Зокрема, за результатами перевірок усім надавачам соціальних послуг, яких виявили, та інформація про яких відсутня в Реєстрі, надішлють офіційні листи з пропозицією подати документи на включення до Реєстру. Орієнтовно через місяць після таких листів, чого цілком достатньо, щоб надати про себе інформацію, ми поінформуємо суспільство про всіх, хто подав документи на включення до Реєстру, і окремо – про всіх, хто не зробив цього. Ми пояснимо, що не маємо інформації про безпеку та якість соціальних послуг тих надавачів, які з незрозумілих причин відмовились подавати інформацію про себе. А для тих, хто подав таку інформацію, фактично буде додаткова реклама».

Національною соціальною сервісною службою здійснюється щотижневий моніторинг стану функціонування стаціонарних закладів для перебування осіб похилого віку та осіб з інвалідністю, бездомних осіб, осіб, звільнених з місць позбавлення волі, осіб із залежністю від наркотичних засобів чи психотропних речовин недержавного сектору, а також моніторинг надання соціальних послуг комунальними стаціонарними закладами системи соціального захисту населення.

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/19682.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове