Міністерство соцiальної політики України


Оголошення про вплив на результати електронних консультацій щодо проекту розпорядження КМУ «Про внесення змін до Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2017–2026 роки» методом масової реєстрації

19 Лютого 2021, 12:20

 

Міністерством соціальної політики України в період з 16 січня по 16 лютого 2021 року проведено громадське обговорення проекту розпорядження КМУ «Про внесення змін до Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2017–2026 роки».

Відповідно до п. 21 Порядку проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03.11.2010 № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» (зі змінами) оприлюднюємо звіт про результати електронних консультацій.

Результати голосування зазначені наразі на сайті: («ТАК-1125» та «НІ-417»), проте станом на 11.02.2021 року кількість осіб, які підтримували зміни до зазначеної стратегії, становила 8 користувачів, а за наступні декілька днів кількість голосів зросла до 1125.

Відповідно адміністратором веб-сайту Мінсоцполітики здійснено перевірку та повідомлено, що за результатами проведеного моніторингу було виявлено значну кількість голосів, які відправлено з однієї ІР адреси, що свідчить про вплив на результати голосування методом масової реєстрації.

У зв’язку з встановленими фактами впливу на систему голосування адміністратором надано рекомендації Мінсоцполітики відмінити зазначене голосування як таке, що не може вважатися достовірним.

Відповідно до п. 20 вищезазначеного Порядку проведення консультацій з громадськістю Мінсоцполітики інформує про не можливість врахування результатів зазначеного електронного голосування з причин підтвердженого факту втручання в результати голосування методом масової реєстрації.

Після усунення причин впливу на систему та підключення суворої авторизації для модулю обговорення проектів, Мінсоцполітики буде винесено проект розпорядження КМУ «Про внесення змін до Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2017–2026 роки» на повторне обговорення.

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/19672.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове