Міністерство соцiальної політики України


На Сумщині вшанували воїнів-інтернаціоналістів, ветеранів бойових дій на територіях інших держав

15 Лютого 2021, 16:52

 

Щороку, 15 лютого, український народ віддає глибоку шану солдатам і офіцерам, рядовим і генералам, робітникам і службовцям, яким судилося пройти вогняне горнило бойових дій у «гарячих» точках планети на територіях більше двадцяти п’яти держав.

З кожним роком все далі і далі історія віддаляє нас від днів афганської війни. Але навіть час не викреслить із нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності і вірності військовому обов’язку, які продемонстрували тисячі відданих синів і дочок України.

Тридцять два роки тому сотні родин зітхнули з полегшенням. 15 лютого 1989 року останній солдат перетнув афгансько-узбецький кордон. Відтоді ця дата увійшла в новітню історію як День пам’яті воїнів-інтернаціоналістів, День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Афганська кампанія залишила невиліковну рану в душах та серцях тих, хто пройшов вогненними гірськими стежками, хто втратив друзів, синів чи батьків.

На превеликий жаль, сьогодні українці знову змушені брати зброю в руки, аби боронити рідну землю. Проявляючи надзвичайні мужність і героїзм, наші військовослужбовці захищають східні кордони України, а разом із тим і наше майбуття.

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та річницю виведення військ з Афганістану традиційно відзначили біля Меморіалу загиблих воїнів-інтернаціоналістів.

В урочистостях взяли участь Василь Хома, голова Сумської облдержадміністрації, Віктор Федорченко, голова Сумської обласної ради, Михайло Дубровський, директор Департаменту соціального захисту населення Сумської облдержадміністрації та ветерани Афганістану, представники ветеранських громадських організацій держав і представники громадськості.

Шановні воїни-інтернаціоналісти, ваш звитяжний шлях – це втілення вічних ідеалів братерства, мужності та вірності присязі. У шанобі схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто загинув, з вдячністю звертаємось до тих, хто живе поряд.

Спасибі вам, шановні учасники бойових дій, за мужність і героїзм, за високу громадянську відповідальність.

Слава вам, воїни-інтернаціоналісти! Слава вам, вірні сини своєї Батьківщини! Слава Україні!

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/19651.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове