Міністерство соцiальної політики України


Підсумки 2020 року. Підвищення доходів громадян. Пенсії.
В результаті комплексної програми підвищення пенсій середня склала більше ніж 3 410 гривень

30 Грудня 2020, 12:18

 

Коментує Міністр соціальної політики Марина Лазебна: «Допомога пенсіонерам – це допомога сім’ям. На початку пандемії в березні ми побачили, що в приблизно у 50% домогосподарств є принаймні один пенсіонер. Отже, якщо ми підтримуємо доходи пенсіонерів, то допомагаємо і самим пенсіонерам, і родинам, де працюючі могли втратити доходи під час карантину. Потім виявилось, що таких самих висновків дійшли дослідники в інших країнах.

Тому негайно запустили комплексну програму підвищення пенсій, спрямовану, в першу чергу, на підвищення найменших пенсій. В неї, в тому числі, ввійшли за дорученням Президента виплата одноразової допомоги в 1000 гривень, доплати пенсіонерам, старшим за 80 років, тощо.

У результаті, доплати та підвищення отримали більше 10 мільйонів людей.

Середня пенсія склала більше 3 400 гривень та зросла майже на 400 гривень за рік. На початок року у нас 4 мільйона пенсіонерів отримували пенсії нижче 2000 гривень, а зараз таких людей 1,8 мільйонів. Тобто для 2,2 мільйонів людей ми вивели пенсії понад цю ганебну межу.

Ми запропонували ряд законодавчих ініціатив (розробили законопроекти та подали пропозиції до зареєстрованих законопроектів), які дозволять:

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/19532.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове