Міністерство соцiальної політики України


Домашнє насильство: Погляд 360˚. Виклики. Можливості. Дії.

8 Грудня 2020, 19:05

 

Сьогодні 8 грудня 2020 року заступниця Міністра з питань європейської інтеграції Ольга Ревук взяла участь у форумі «Домашнє  насильство:  Погляд 360˚. Виклики. Можливості. Дії».

Під час презентації реалізованих заходів, ключовим координатором яких є Міністерство соціальної політики України, Ольга Ревук акцентувала увагу на активізації міжвідомчої взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі. Адже вчинення домашнього насильства - це вже давно не приватна справа, а комплексна, дієва  політика взаємодії соціальних служб, органів поліції,  закладів охорони здоров’я, освіти, центрів з надання безоплатної правової допомоги.

 На сьогодні пріоритетним напрямом діяльності  Уряду, зазначила Ольга Ревук, є розбудова мережі спеціалізованих служб підтримки  постраждалих осіб, зокрема, притулків, удосконалення роботи єдиного короткого номера Національного Контактного центру з  питань протидії торгівлі людьми та запобігання домашньому насильству 15-47.  

Разом з тим, серед короткострокових пріоритетів спільної діяльності суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, є робота з  кривдниками, організація проведення відповідних програм  та зміна моделі  їх поведінки. 

 За словами Ольги Ревук, Мінсоцполітики спільно з Мінветеранів з  метою оперативного реагування на проблему домашнього насильства в родинах ветеранів війни ініціювали включення регіональних представників Міністерства ветеранів України до дорадчих органів – регіональних координаційних рад, утворених обласними, Київською міською державними адміністраціями для забезпечення міжвідомчої співпраці  та  надання допомоги за принципом «рівний рівному» серед ветеранів війни та членів їх сімей на регіональному рівні.

На завершення свого виступу, заступниця Міністра з питань європейської інтеграції наголосила, що персональна відповідальність посадовців, новопризначених осіб у  громадах, сільських, селищних радах, після виборів, повинна бути декларованою не тільки в нормативно-правових актах, а в першу чергу у свідомості кожного, адже саме очільники адміністративно-територіальних населених пунктів забезпечують своєчасне та ефективне вжиття заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі на ввірених їм територіях, тому потрібно  організовувати тематичні навчання. 

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/19417.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове