Міністерство соцiальної політики України


У Міжнародний день боротьби за скасування рабства заступник Міністра Ольга Ревук взяла участь у конференції з питань протидії торгівлі дітьми та молоддю

2 Грудня 2020, 15:49

 

Сьогодні заступник Міністра з питань європейської інтеграції Ольга Ревук взяла участь у конференції «Протидія торгівлі дітьми та молоддю в Україні: досягнення та виклики».

Захід відбувся завдяки спільним зусиллям Міністерства соціальної політики, Представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ), Координатора проектів ОБСЄ в Україні та за підтримки Посольства Канади в Україні.

Міністерство соціальної політики визначено національним координатором у сфері протидії торгівлі людьми та відповідно до своїх повноважень здійснює координацію діяльності органів виконавчої влади, проводить інформаційно-просвітницькі акції, забезпечує встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми та надання медичної, психологічної, соціальної, правової та іншої необхідної допомоги та тимчасового розміщення у притулку таким особам.

Нагадаємо, щороку 2 грудня за рішенням Генеральної Асамблеї ООН відзначається Міжнародний день боротьби за скасування рабства.

Саме цього дня 1949 року на 4-й сесії ГА ООН було прийнято Конвенцію про боротьбу з торгівлею людьми і з експлуатацією проституції третіми особами, яка в Україні набрала чинності 15 лютого 1955 року.

Метою цього Дня є викорінення таких сучасних форм рабства, як торгівля людьми, сексуальна експлуатація, найгірші форми дитячої праці, примусові шлюби, продаж наречених, передання у спадщину вдів і насильницьке вербування дітей для подальшого використання у збройних конфліктах.

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/19388.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове