Міністерство соцiальної політики України


Донецька область долучається до Міжнародної акції «16 днів проти насильства»

1 Грудня 2020, 13:55

 

Щорічно з 25 листопада по 10 грудня у регіонах України в межах Всесвітньої акції «16 днів проти насильства» проводяться заходи, спрямовані на те, щоб привернути увагу суспільства до проблем насильства в сім’ї, торгівлі людьми, захисту прав дітей та жінок.

Донецька область долучається до Міжнародної акції «16 днів проти насильства». Акція проводиться відділами сім’ї та молоді виконавчих органів міських рад, райдержадміністрації та рад територіальних громад за участю територіальних підрозділів Національної поліції в Донецькій області, суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії насильству, спільно з міжнародними та місцевими  громадськими організаціями.    

Зокрема, будівлю Палацу культури Миколаївської міської ради Слов’янського району було підсвічено помаранчевим кольором у межах проведення міжнародної акції «16 днів проти насильства». В акції прийняли участь Миколаївський міський голова Олександр Гадяцький, керуючий справами виконавчого комітету Олена Уфатова, працівники відділів Миколаївської міської ради та працівники Палацу Культури. У Нікольському районі на адміністративній будівлі районного будинку культури було встановлено помаранчеве підсвітлення. До всіх присутніх звернулася заступник голови райдержадміністрації Наталя Кунак, яка наголосила про необхідність всім спеціалістам продовжити роботу у цьому напрямку. Відділ сім’ї, молоді та спорту Мирноградської міської ради спільно з Мирноградським відділенням поліції Покровського відділу поліції Головного управління національної поліції в Донецькій області 26 листопада 2020 року провели вуличну акцію «Розірви коло – зупини насильство.

З метою підвищення обізнаності, формування свідомості населення щодо нетерпимого ставлення до насильства Великоновосілківським районним центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді було організовано 25 листопада 2020 року у с. Констянтинопіль Великоновосілківського району вуличну акцію «Будуємо життя без насильства». У місті Мар`їнка в молодіжному центрі «Вікторія» відбувся інформаційно-профілактичний захід «Діємо разом проти насильства»,  в якому взяли участь представники відділу культури, молоді та спорту райдержадміністрації, служби у справах дітей райдержадміністрації, Мар’їнського відділення поліції, молодіжного центру «Вікторія» та Ліги майбутніх поліцейських.

До акції долучилась низка освітніх установ м. Покровськ. Медіатори  ЗОШ № 4 Покровської міської ради провели інформаційний захід «Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства над жінками». Центральна міська бібліотека ім. Т. Г. Шевченка м. Покровськ приєдналася до акції та провела для користувачів бібліотеки правовий лікбез «Червоний сигнал небезпеки». З метою попередження прояву жорстокості та насильства з 25 листопада по 10 грудня 2020 року в ЗОШ № 6 м. Покровськ пройшла Міжнародна акція «16 днів проти насильства». Для учнів ЗОШ № 4 м. Покровськ практичним психологом було проведено бесіду «Мій улюблений світ без насильства!». Крім цього за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) в Україні та сектором у справах сім’ї та молоді отримано інформаційний матеріал: плакати, брошури, буклети та пам’ятки. Для підвищення обізнаності населення з питань протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі, матеріали розміщено в навчальних закладах, організаціях.

Усі заходи було проведено за дотриманням протиепідемічних заходів.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/19383.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове