Міністерство соцiальної політики України


На Волині тривають заходи в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

30 Листопада 2020, 16:41

 

25 листопада 2020 року о 13 годині на Театральному майдані міста Луцька,  проведено аутріч - кампанію «Не мовчи – насильство руйнує життя!».  Організатори акції - Департамент соціального захисту населення Волинської ОДА,  до акції долучилися - Головне управління Національної поліції у Волинській області, Департамент сімʼї, молоді та спорту Луцької міської ради, обласний центр зайнятості.

Під час акції відбулася презентація арт – інсталяції «ЇХ БІЛЬШЕ НЕМАЄ…» -  це взуття жінок, дітей та чоловіків, які загинули від домашнього насильства. Історію кожного було написано на картці.

На площі було встановлено екран з акустичною системою та транслювалися соціальні відео ролики: «Почуй мене!», «Я отримала сьогодні квіти», «Алгоритм допомоги постраждалим від насильства», «Говори проти насильства», «Розірви коло насильства», «Не руйнуй!» та короткометражний фільм «Жінки, яких бʼють».

Обласним центром зайнятості було проведено ярмарку вакансій для жінок «Будь захищена - працюй легально!».  Представниками патрульної поліції було проведено опитування перехожих «Що ти знаєш про домашнє насильство».

Надавалася юридична та психологічна консультація. Розповсюджувалася друкована продукція. Було облаштовано фотозону «Родина без насильства».

03 грудня у приміщенні історичного факультету Волинського національного університету ім. Лесі Українки відбудеться експозиція «Річ у тім…» - зображення 16 предметів з поліцейських протоколів, які розповідають 16 реальних історій людей, що постраждали від домашнього насильства.

 

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/19381.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове