Міністерство соцiальної політики України


На Житомирщині розпочато обласний етап Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

30 Листопада 2020, 13:39

 

На Житомирщині обласний етап Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» традиційно розпочався з прес-конференції за участю суб’єктів взаємодії, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі, а також за участю відповідальних осіб за напрям запобігання та протидії домашньому насильству райдержадміністрацій та міськвиконкомів в режимі онлайн.

«Кількість звернень щодо вчинення домашнього насильства щорічно збільшується – це свідчить про те, що проблема домашнього насильства залишається актуальною попри час», – зауважив директор Департаменту праці, соціальної та сімейної політики облдержадміністрації Прокопець Юрій Васильович.

За 9 місяців 2020 року в області надійшло 10 690 звернень (29 звернень надійшло від дітей, 729 – від чоловіків, 9 961 – від жінок). За аналогічний період минулого року надійшло – 7078 звернень: 35 звернень надійшло від дітей, 358 – від чоловіків та 6685 – від жінок.

Директор Департаменту праці, соціальної та сімейної політики облдержадміністрації Прокопець Юрій Васильович також зазначив, що основними і пріоритетними завданнями на 2021 рік є створення спеціалізованого притулку для осіб, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі, а також проведення роботи з кривдниками.

Під час прес-конференції було презентовано статистичний збірник «Гендерний портрет Житомирщини», який декілька років поспіль виготовляється Головним управлінням статистики в Житомирській області на замовлення Департаменту праці, соціальної та сімейної політики облдержадміністрації У збірнику зібрано статистичні дані з гендерним розподілом за останні 4 роки.

Після завершення прес-конференції всі учасники заходу вийшли до будівлі обласної державної адміністрації, яку о 17:00 було підсвічено у помаранчевий колір, що символізує світле майбутнє, вільне від насильства.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/19378.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове