Міністерство соцiальної політики України


В Миколаєві відкрилась фотовиставка «Очікування Vs Реальність»

30 Листопада 2020, 13:36

 

В рамках акції «16 днів проти насильства» в м. Миколаєві на Соборній площі проходить виставка «Очікування vs Реальність”. Ця виставка проходить за підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні, Міністерства соціальної політики України, Міжнародної організації з міграції, НУО А21-Україна.

Мета виставки полягає в інформуванні громадян щодо потенційної небезпеки нелегального працевлаштування та актуальності таких понять, як торгівля людьми та експлуатація.

У виставці знайшли відображення історії постраждалих українців, які в пошуках кращого життя приймали пропозиції ненадійних роботодавців і потрапляли до небезпечних ситуацій. Кожна історія складається з 2 частин: з одного боку «Очікування» з приємними, але нелегальними, умовами працевлаштування, а з іншого боку «Реальність» – відображення того, на що можуть перетворитись обіцяні умови працевлаштування та чому людина не може залишити місце своєї експлуатації.

Відвідати виставку у Миколаєві можна буде до 2 грудня.

2 грудня відзначається Міжнародний день боротьби з рабством. Торгівля людьми – це найбільш швидко зростаюча кримінальна індустрія в світі, яка дає дохід більше 150 мільярдів доларів США щороку. Основними уразливими категоріями осіб, які відносяться до групи ризику потрапити до торгівців людьми є: незаміжні жінки, самотні матері, розлучені особи; молодь, діти вулиць, діти-сироти; сільське населення, внутрішньопереміщені особи; іноземні громадяни – трудові мігранти; особи, які зазнали насильства, у тому числі сексуального; бідні, малозабезпечені особи; особи з проблемами психічного здоров’я.

 

Довідково:

На сьогодні кількість жителів Миколаївської області, яким встановлено статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми, складає 51 особу. З них 30 чоловіків і 21 жінка; трудова експлуатація – 35, сексуальна – 11, примушування до жебракування – 4, вилучення органів – 1.

Телефон Національної «гарячої лінії» з протидії торгівлі людьми 0800505501 безкоштовно зі стаціонарних телефонів у межах України або 527 безкоштовно з мобільного.

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/19377.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове