Міністерство соцiальної політики України


Заступниця Міністра з питань європейської інтеграції Ольга Ревук взяла участь у відкритті нового приміщення Чернівецького обласного центру соціально-психологічної допомоги та відділення притулку для осіб, які постраждали від домашнього насильства та обговорила питання роботи з кривдниками та надання послуг постраждалим особам

27 Листопада 2020, 18:06

27 листопада 2020 року з робочою поїздкою в Чернівецькій області перебуває заступниця Міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції Ольга Ревук.

Символічно, що в період проходження Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» державні установи, міжнародна спільнота, громадський сектор об’єднує свої зусилля заради збільшення розуміння та обізнаності співвітчизників про всі форми насильства, створення в конкретному регіоні соціального простору вільного від насильства. Саме в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» у Чернівцях відкривається нове приміщення Чернівецького обласного центру соціально-психологічної допомоги та окремо - відділення притулку для осіб, які постраждали від домашнього насильства. В просторих кімнатах притулку, з наданням кваліфікованої допомоги, отримати тимчасове безпечне місце перебування зможуть 10 осіб. В перспективних планах – розширення кількості місць до 20 осіб.

Кваліфікований персонал та психологи установи допомагатимуть особам, які постраждали від домашнього насильства отримати комплекс послуг, щоб пережити тягар домашнього насильства.

Після відкриття закладу, Ольга Ревук провела прес брифінг з журналістами Чернівецьких ЗМІ з питань організації та вжиття заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству.

Наступним заходом, у якому взяла участь заступниця Міністра, стало відкриття  фотовиставки «Скажи насильству «Ні»» у приміщенні Чернівецької обласної державної адміністрації. В якій представлено 18 фоторобіт, частина з яких висвітлює реальні історії з життя людей та розкривають всі види насильства. Головною ідею фотовиставки було поширення «нульової толерантності» до проявів насильства у будь яких його проявах.

Традиційно під час робочої поїздки заступниця Міністра зустрічається з керівництвом облдержадміністрації, зокрема в Чернівцях - з заступницею голови ОДА Наталією Гусак. В ході розмови  Ольга Ревук акцентувала увагу очільників області на необхідності організації заходів щодо реалізації Указу Президента України «Про невідкладні заходи із запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі, захисту прав осіб, які постраждали від домашнього насильства». Зокрема, на забезпеченні сервісних послуг особам, які постраждали від домашнього насильства, створенні доступної мережі притулків, денних центрів соціально-психологічної допомоги та функціонування служби первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства. Разом з тим, в приміщенні ОДА з дотримання карантинних заходів, заступниця Міністра Ольга Ревук провела міжвідомчу нараду з суб’єктами, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству на регіональному рівні та презентувала присутнім стратегію Мінсоцполітики, акцентувавши увагу на проведенні навчань для суддів, організації роботи місцевих державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування з питань впровадження та реалізації відповідних програм для кривдників та системної роботи щодо організації навчання персонально відповідальних посадовців, новопризначених, після виборів, осіб у громадах, сільських, селищних радах, адже саме очільники адміністративно-територіальних населених пунктів забезпечують своєчасне та ефективне вжиття заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі на ввірених їм територіях. 

На завершення Ольга Ревук, звернулася до присутніх: «Завжди потрібно пам’ятати, що за кожним випадком домашнього насильства залишається людина та її життя, безпека, які є найвищою цінністю держави, тому діймо разом проти насильства».

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/19371.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове