Міністерство соцiальної політики України


Проведено онлайн-зустріч щодо співпраці державних структур і громадських організацій з метою надання допомоги постраждалим від насильства в районах вздовж лінії розмежування на Луганщині

20 Листопада 2020, 15:04

 

20 листопада 2020 року відбулася робоча онлайн-зустріч за участю представників Агентства ООН у справах біженців, Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації, Луганського обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, гуманітарної місії «Проліска», БФ «Право на захист». До участі були запрошені представники управлінь соціального захисту населення Новоайдарської, Попаснянської та Станично-Луганської райдержадміністрацій, що знаходяться вздовж лінії розмежування. Саме в цих районах працюють УВКБ ООН, «Проліска» та «Право на захист». Онлайн-зустріч була присвячена напрацюванню алгоритму взаємодії вказаних організацій із органами державної влади при виявленні фактів домашнього насильства і насильства за ознакою статі.

Під час зустрічі обговорено наявний успішний досвід практичного надання допомоги постраждалій особі Агентством ООН у справах біженців у співпраці з Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації в умовах повного додержання анонімності та конфіденційності даних жертви.

Згідно із нормами чинного законодавства, координатором напрямку запобігання і протидії насильству на регіональному рівні визначено Департамент соціального захисту населення ОДА, на місцевому рівні ця функція закріплена за управліннями соціального захисту населення. У кожній адміністративно-територіальній одиниці визначено персонально відповідальних осіб за реагування на факти насильства із числа керівництва.

У ході зустрічі представники громадських організацій поінформували про наявні ресурси допомоги постраждалим від насильства у вказаних трьох районах, серед яких безоплатна юридична підтримка некримінальних справ, пов’язаних із домашнім або ґендерно обумовленим насильством, психологічна, фінансова допомога постраждалим, а також допомога у випадках перенаправлення таких осіб до спеціалізованих притулків. Учасниками набуто домовленостей щодо взаємоінформування та перенаправлення постраждалих осіб у разі їх згоди, а також створення листівки з контактами служб та організацій, які надають допомогу постраждалим від насильства у районах вздовж лінії розмежування.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/19331.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове