Міністерство соцiальної політики України


На Луганщині розпочато другий етап Проєкту «Скорочення ґендерної нерівності серед жінок сільського населення шляхом підвищення компетенцій у сфері підприємництва та правосуддя»

19 Листопада 2020, 10:22

 

16 листопада 2020 року громадська організація «АРР Східного Донбасу» розпочала другий етап Проєкту «Скорочення ґендерної нерівності серед жінок сільського населення шляхом підвищення компетенцій у сфері підприємництва та правосуддя», реалізація якого відбувається за сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України».

У рамках Проєкту проводяться дводенні тренінги для самозайнятих жінок, жінок, які не займаються підприємництвом, але хочуть почати свій бізнес. Учасниці проходять навчання за наступними темами: «Права жінок та ґендерна рівність», «Бізнес-планування як крок до початку власної справи». Програма тренінгу орієнтована на бізнес-планування, менеджмент та маркетинг, а також охоплює питання ґендерної рівності та соціального захисту. Наразі проведено два таких тренінги.

Фахівці сектору сімейної політики Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації долучилися до тренінгових занять з метою донесення жінкам інформації про запобігання і протидію домашньому насильству та насильству за ознакою статі, рівність прав та можливостей жінок і чоловіків.

Зокрема, учасниці дізналися, що таке домашнє насильство та насильство за ознакою статі відповідно до норм чинного законодавства, які форми й ознаки має насильство. Учасниць поінформовано про спеціалізовані служби підтримки постраждалих осіб, що працюють на Луганщині, статистичну інформацію щодо кількості офіційних звернень по області.

У кожному тренінгу приймають участь максимум 8 учасниць із суворим дотриманням карантинних заходів.

Нагадаємо, що протягом липня-серпня поточного року проведено
10 тренінгів для 80 жінок, які мешкають у населених пунктах сільської місцевості, у тому числі, вздовж лінії розмежування, та мають бажання розвинути вже існуючий бізнес, яким керують. Тренінги проведено в рамках проєкту «Скорочення ґендерної нерівності серед жінок сільського населення шляхом підвищення компетенцій у сфері підприємництва та правосуддя», що реалізується Агенцією регіонального розвитку Східного Донбасу у співпраці з Проєктом USAID «Економічна підтримка Східної України». До вказаних заходів також були залучені представники Департаменту з метою донесення жінкам сільської місцевості інформації про засади запобігання і протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі, забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/19324.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове