Міністерство соцiальної політики України


Більше 1,6 мільйонів пенсіонерів отримали підвищення пенсій з вересня

9 Листопада 2020, 16:22

 

Коментує Марина Лазебна Міністр соціальної політики України: «Уряд послідовно підвищує пенсії. В цьому році ми успішно провели декілька етапів підвищення пенсій для різних категорій пенсіонерів.

З вересня підвищення отримали пенсіонери, старші за 65 років, які мають 30 (жінки) та 35 (чоловіки) років страхового стажу. Завдяки тому, що у вересні зросла мінімальна заробітна плата до 5 000 гривень, відповідно зросла гарантована державою мінімальна пенсійна виплата таким людям, яка становить 40% від мінімальної зарплати. Тобто, вони отримують не менше 2 000 гривень.

З січня 2021 року ми плануємо ще одне підвищення для цієї категорії пенсіонерів. Вони отримуватимуть не менше 2 400 гривень, оскільки мінімальна заробітна плата, відповідно до проекту Державного бюджету на 2021 рік, зросте до 6000 гривень.

Загалом на наступний рік ми запланували 5 етапів підвищення пенсій – всі їх ми відобразили у календарі, який можна подивитись на нашому сайті. Також до кінця поточного року ми проведемо ще одне підвищення відповідно до зростання прожиткового мінімуму, яке буде спрямовано, в першу чергу, на тих, у кого розмір пенсії залежить  від прожиткового мінімуму».

В результаті комплексної програми підвищення пенсій протягом 2020 року середня пенсія зросла до більше, ніж  3400 гривень.

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/19253.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове