Міністерство соцiальної політики України


Заступниця Міністра з питань європейської інтеграції Ольга Ревук вручила сертифікати учасникам навчального курсу з впровадження програм для кривдників, які вчиняють домашнє насильство

6 Листопада 2020, 20:28

 

Домашнє насильство існує у всіх без винятку соціальних групах, з ним стикаються незалежно від рівня доходів, освіти й положення в суспільстві. Це стало вже однією з актуальних проблем сучасності.

Упродовж досить тривалого часу основна робота з попередження та подолання наслідків насильства в сім’ї велась із постраждалими від домашнього насильства.

Однак, останнім часом, як у європейських країнах, так і в Україні, більше уваги приділяється роботі з особами, які вчинили насильство в сім’ї, питанням їх адекватного покарання та надання можливості пройти корекційну програму, спрямовану на формування ненасильницької моделі поведінки в сім’ї.

Як свідчить статистика, у більше ніж 80% випадків насильства в сім’ї кривдниками є чоловіки, а постраждалими – жінки та діти. Крім того, діти, які зростають в сім’ях, де чиниться насильство, у майбутньому можуть переносити цей негативний досвід у власне життя.

Саме тому Мінсоцполітики спільно з Координатором проектів ОБСЄ в Україні організувало проведення тематичних навчальних курсів для фахівців з усіх областей України щодо впровадження програм для кривдників, які вчиняють домашнє насильство.

За результатами  навчання  фахівці  зможуть у подальшому  працювати з кривдниками.

 І сьогодні, 6 листопада 2020 року, відповідне навчання завершують 15 фахівців з Миколаївської області.

Заступниця Міністра з питань європейської інтеграції, перебуваючи з робочою поїздкою в місті Одеса, долучилася до участі  у тренінгу з впровадження програм для кривдників, які вчиняють домашнє насильство і вручила учасникам сертифікати  про успішне завершення навчального курсу.

«Мінсоцполітики розраховує, на  Ваш професійний досвід та сподівається, що саме Ви станете  наставниками, які намагатимуться впливати на зміну моделі поведінки кривдників.

Бажаю Вам, щоб отримані знання та практичний досвід реалізації програм для кривдників,  які Ви отримали під час навчання, стали для вашої професійної діяльності надійною базою, як в індивідуальній, так і груповій роботі з кривдниками, а кількість кривдників, які вчиняють домашнє насильство та перебувають на обліку в органах Національної поліції Миколаївської області - зменшувалась», - звернулася Ольга Ревук до присутніх учасників.

 

Довідково:

За 9 місяців 2020 року в Україні направлено на проходження програм для кривдників 358 осіб. Всього пройшли відповідні навчальні програми 475  кривдників.

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/19249.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове