Міністерство соцiальної політики України


Перший заступник Міністра соціальної політики Євген Котик взяв участь в установчому засіданні Комісії з питань координації виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС

22 Жовтня 2020, 16:19

 

21 жовтня 2020 року відбулося установче засідання Комісії з питань координації виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

У засіданні взяли участь члени Кабінету Міністрів України, Посол Європейського Союзу, Голова Представництва ЄС в Україні Мааті Маасікас, перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук, заступник Голови Офісу Президента України Ігор Жовква.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголосив, що інтеграція до внутрішнього ринку ЄС, підвищення стандартів життя через впровадження європейських стандартів та реалізація положень Зеленого курсу ЄС — пріоритети Уряду в напрямку інтеграції України до Європейського Союзу.

Метою новоствореної Комісії є консолідація дій різних гілок влади у виконанні євроінтеграційних зобов’язань України. На установчому засіданні Комісія обговорила першочергові пріоритети у сфері євроінтеграції.

Глава Уряду відзначив, що в січні 2021 року виповнюється 5 років з початку функціонування поглибленої і всеохоплюючої зони вільної торгівлі між Україною та ЄС. За цей час Угода про асоціацію стала чітким дороговказом  пріоритетів Уряду — дорожньою картою внутрішніх реформ, що охоплює усі сфери функціонування держави, а також, що дуже важливо, консолідувала громадян навколо європейського вибору. Європейський Союз став найбільшим та найважливішим торговельним партнером. На сьогодні частка ЄС у зовнішній торгівлі України складає в 40,8%.

Прем’єр-міністр зауважив, що нещодавно Верховна Рада ухвалила важливі євроінтеграційні закони, які не розглядалися упродовж багатьох років. Уряд збирається нарощувати темп і на засідання підготовлено перелік з 21 євроінтеграційного законопроекту, які вже зареєстровані у Верховній Раді, а також перелік з 30 законопроектів, які мають бути внесені на розгляд Верховної Ради.

Денис Шмигаль підкреслив, що в Уряду стоїть амбітне завдання щодо впровадження ухваленого євроінтеграційного законодавства. Для цього потрібна велика кількість нормативно-правових актів. Визначено індикативний перелік таких актів для прийняття до кінця 2020 року.

За результатами засідання Прем’єр-міністр доручив членам Комісії щомісяця звітувати про результати роботи щодо реалізації євроінтеграційних пріоритетів.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/19193.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове