Міністерство соцiальної політики України


Заступниця Міністра з питань європейської інтеграції Ольга Ревук на Черкащині обговорила впровадження програм для кривдників та надання допомоги особам, постраждалим від домашнього насильства

21 Жовтня 2020, 19:09

 

21 жовтня 2020 року з робочою поїздкою у Черкаській області перебуває заступниця Міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції Ольга Ревук.

 Ознайомлення з реалізацією профільних питань сфери запобігання та протидії домашньому насильству розпочалось з участі Ольги Ревук у тренінгах з впровадження програми для кривдників, які проводяться за сприяння Координатора проектів  ОБСЄ  в Україні.

У своєму виступі заступниця Міністра з питань європейської інтеграції наголосила, що останнім часом як у європейських країнах, так і в Україні  приділяється належна увага роботі з особами, які вчинили насильство в сім’ї, зокрема - питанням їх адекватного покарання та надання можливості пройти  відповідну програму, спрямовану на формування ненасильницької моделі поведінки в сім’ї.

Мінсоцполітики  наказом від 01.10.2018 № 1434 «Про затвердження Типової програми для кривдників» надало інструменти для реалізації відповідних програм, а вже безпосереднє практичне впровадження забезпечують місцеві державні адміністрації та органи місцевого самоврядування.

За 9 місяців 2020 року в Україні направлено на проходження програм для кривдників 358 осіб. Всього пройшли відповідні навчальні програми 475  кривдників. 

З метою забезпечення реалізації Указу Президента України «Про невідкладні заходи із запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі, захисту прав осіб, які постраждали від домашнього насильства» Ольга Ревук провела робочу зустріч з головою Черкаської ОДА Сергієм Сергійчуком та заступником голови Черкаської ОДА Романом Карманніком.

 Разом з тим, в Черкаській обласній державній адміністрації спільно із суб’єктами, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству на регіональному рівні та представниками структурних підрозділів районних державних адміністрацій, міських рад, до повноважень яких відноситься дане питання, які взяли участь у нараді в режимі онлайн, проведено міжвідомчу нараду, під час якої презентовано стратегію Мінсоцполітики щодо впровадження превентивних заходів, заходів впливу щодо кривдників.

Ольга Ревук акцентувала увагу на забезпеченні сервісних послуг постраждалим особам, зокрема, створенні доступної мережі притулків, денних центрів соціально-психологічної допомоги та функціонування служби первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства, та залучення до їх створення і функціонування, в тому числі на засадах державно-приватного партнерства, соціально відповідальних роботодавців та громадських об’єднань Черкащини.

Особливу увагу заступниця Міністра звернула на проведення інформування населення щодо заходів з питань запобігання та протидії домашньому насильству, зокрема, створення інтерактивного додатку «Мапа допомоги», завдяки якій громадськість отримає розширену інформацію про діяльність спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб у розрізі областей України та їх адміністративних територій.

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/19191.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове