Міністерство соцiальної політики України


Заступниця Міністра з питань європейської інтеграції взяла участь у засіданні „круглого столуˮ, присвяченому 20-й річниці прийняття Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 „Жінки, мир, безпекаˮ

21 Жовтня 2020, 14:19

 

Заступниця Міністра з питань європейської інтеграції Ольга Ревук 21 жовтня взяла участь у засіданні „круглого столуˮ з нагоди 20-ї річниці прийняття Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 „Жінки, мир, безпекаˮ, що проводився Комітетом Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях, Автономної Республіки Крим, міста Севастополь, національних меншин і міжнаціональних відносин.

У своєму виступі Ольга Ревук, зокрема, зазначила, що прийняття Резолюції 1325 стало першим офіційним кроком у визнанні непропорційного впливу війни на жінок і дівчат, важливості активної участі жінок у запобіганні та врегулюванні конфліктів, підтримці та зміцненні миру та безпеки. При цьому, Резолюція 1325 приймалась у той час, коли в ряді країн світу розгорталися воєнні конфлікти.

В Україні прийнято Національний план дій з виконання Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 „Жінки, мир, безпекаˮ на період до 2020 року. Його особливість полягає в тому, що він розроблявся під час проведення військових дій на Сході країни.

У цьому році Мінсоцполітики за активної участі представників центральних органів виконавчої влади та громадських організацій розроблено проект Другого національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 „Жінки, мир, безпекаˮ на період до 2025 року, який передбачає забезпечення участі жінок у мирних процесах і постконфліктному відновленні, захист постраждалих від наслідків збройного конфлікту, попередження насильства за ознакою статі та сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом, та врахування потреб та інтересів жінок та чоловіків у постконфліктному відновленні.

Захід відбувся у форматі відеоконференції.

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/19187.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове