Міністерство соцiальної політики України


Заступник Міністра з питань європейської інтеграції Ольга РЕВУК взяла участь у засіданні Комісії з питань координації взаємодії органів виконавчої влади щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків

16 Жовтня 2020, 15:47

 

Заступник Міністра з питань європейської інтеграції Ольга Ревук 16 жовтня 2020 року взяла участь у першому засіданні Комісії з питань координації взаємодії органів виконавчої влади щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, утвореної як консультативно-дорадчий орган при Кабінеті Міністрів України, яке відбулося у форматі відеоконференції.

Під час засідання Ольга Ревук виступила з питань порядку денного. Зокрема, повідомила про підготовку нового Національного плану дій з реалізації резолюції Ради Безпеки ООН 1325 „Жінки, мир, безпекаˮ на період до 2025 року, який розроблявся міністерством у ході низки стратегічних сесій з представниками центральних органів виконавчої влади та громадських організацій.

Також було розглянуто питання виконання зобов’язань України в рамках „Партнерства Біарріцˮ в контексті підготовки Середньострокового плану пріоритетних дій Уряду на 2021–2023 роки.

При цьому Ольга Ревук поінформувала, що зобов’язання, які Україна бере на себе в рамках цієї міжнародної ініціативи, повністю відображені у планах роботи Уряду на наступні три роки. Це стосується реформування законодавства у сфері соціальних відпусток, пов’язаних із народженням дитини та доглядом за нею, розвитку інклюзивного та ґендерно чутливого публічного простору, забезпечення ефективної реалізації законодавства у сфері протидії домашньому та ґендерно зумовленому насильству, зменшення розриву в оплаті праці жінок і чоловіків.

Крім того, зазначалось, що Мінсоцполітики планується створити інформаційні додатки у форматі QR-коду для легкого сканування фотокамерою мобільного телефону, а також низку інформаційних сервісів (пошукових фільтрів та інформаційних карт), доступних для населення, а також інтерактивної „мапи допомогиˮ, на якій у розрізі областей будуть нанесені контакти спеціалізованих служб підтримки постраждалих та контактні дані осіб, персонально відповідальних за запобігання та протидію домашньому насильству та інша важлива інформація.

В цілому, кроки, які розробляє та реалізує Мінсоцполітики, забезпечать імплементацію міжнародної ініціативи „Партнерство Біарріц” задля усунення дискримінації та досягнення ґендерної рівності в країні.

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/19177.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове