Міністерство соцiальної політики України


Мінсоцполітики організовано всеукраїнське навчання з питань здійснення заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству

16 Жовтня 2020, 10:37

 

З метою організації проведення навчання для координаторів, уповноважених осіб обласних, районних державних адміністрацій, виконавчих комітетів міських рад та об’єднаних територіальних громад а також для старост, сільських, селищних голів, які є персонально відповідальним за забезпечення своєчасного та ефективного вжиття заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці та фахівців загальних і спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб, Мінсоцполітики організовано проведення тематичних онлайн навчань.

24 годинний онлайн курс «Комплексний підхід вирішення проблеми насильства щодо жінок та дівчат в Україні» з базових питань запобігання та протидії домашньому насильству, був розроблений в рамках співпраці з Представництвом UNFPA в Україні.

Онлайн  курс містить навчальний модуль з загальних питань протидії  та запобігання домашньому насильству, а також модулі щодо діяльності спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб.

Онлайн курс доступний за посиланням https://learn-gbv.mocotms.com та орієнтований на широке коло фахівців, які розвивають систему запобігання та протидії домашньому насильству на регіональному та місцевому рівнях.

Станом на 15 жовтня 2020 року учасниками онлайн навчання  зареєстровано 1140 осіб, з них 414 фахівців завершили навчальний процес та отримали відповідні сертифікати.

З метою максимального охоплення навчальним курсом зацікавлених осіб, Мінсоцполітики розробило відповідний графік  проведення навчань, згідно якого в кожній області, у визначений місяць, буде проводитися інформаційно-навчальний місячник.

 

Довідково: Бажаєте перевірити свої знання із загальних питань протидії  та запобігання домашньому насильству - реєструйтеся за відповідним посиланням https://learn-gbv.mocotms.com

Інструкція для реєстрації користувачів додається

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/19172.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове