Міністерство соцiальної політики України


На Сумщині стартувала виставка "Очікування і реальність"

2 Жовтня 2020, 14:15

 

Щороку органами влади України ідентифікуються близько 200 громадян, які стали жертвами торгівлі людьми. За даними міжнародних організацій, ця цифра значно вища, і сягає близько 1 тисячі осіб. У Сумській області статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми, встановлено 34 громадянам  України  – 7 жінкам та 27 чоловікам.

У 2020 році для усіх регіонів України проводиться інформаційно-просвітницька кампанія під єдиним гаслом «#ПРАЦЮЙ БЕЗПЕЧНО!».

Департамент соціального захисту населення Сумської обласної державної адміністрації у співпраці з громадськими організаціями «СМАЙЛ» та «Професійна ліга соціальних працівників Сумщини», іншими суб’єктами взаємодії, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Сумській області, ініціюють проведення таких заходів.

30 липня 2020 року, у Всесвітній день протидії торгівлі людьми, в місті Києві стартувала виставка «Очікування і Реальність» задля інформування людей про проблему сучасного рабства. Далі вона рушила великими містами України. Сьогодні прибула до Сум, де перебуватиме до 07 жовтня (на вулиці Соборній, біля Муніципальної галереї).

У матеріалах виставки знайшли відображення історії постраждалих українців, які в пошуках кращого життя і заробітку приймали, подекуди, пропозиції ненадійних роботодавців і потрапляли до небезпечних ситуацій.

Кожна історія складається з 2 частин: з одного боку «Очікування» з приємними, але нелегальними, умовами працевлаштування, а з іншого боку «Реальність» – відображення того, на що можуть перетворитись обіцяні умови працевлаштування та чому людина не може залишити місце своєї експлуатації. Одна із історій розповідає про легальне працевлаштування, яке не виглядало на стільки яскраво з самого початку, але через рік наполегливої праці робітник отримав можливість кар’єрного зростання, інколи - офіційне працевлаштування може виглядати більш складною і менш прибутковою справою, але воно має свої переваги і гарантії. Крім того, одна з конструкцій містить поради, як українці можуть захистити себе. Кожне зображення також матиме QR код з посиланням на сайт, де можна буде прочитати повну історію постраждалого та дізнатись як відбувся порятунок головного героя історії.

Пропонуємо всім долучитись до всеукраїнської інформаційної кампанії, ознайомитися з інформаційними матеріалами виставки «Очікування і Реальність», метою якої є підвищення рівня обізнаності наших громадян щодо потенційної небезпеки нелегального працевлаштування та актуальності таких понять, як торгівля людьми та експлуатація.

Запрошуємо всіх зробити свій вклад в подолання проблеми торгівлі людьми в Україні! 

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/19145.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове