Міністерство соцiальної політики України


Відбулося чергове засідання Експертної ради з питань запобігання та протидії дискримінації за ознакою статі

23 Вересня 2020, 17:07

 

23 вересня в Міністерстві соціальної політики відбулося чергове засідання Експертної ради з питань запобігання та протидії дискримінації за ознакою статі в оновленому складі під головуванням заступниці Міністра з питань європейської інтеграції Ольги Ревук.

У вітальному слові до членів експертної ради Ольга Ревук наголосила на тому, що протидія дискримінації та ґендерна рівність є одним із напрямів Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Більшість звернень, які розглядає експертна рада, стосуються рекламних оголошень. Деякі рекламодавці використовують принизливі для однієї зі статей зображення або твердження, що є порушенням вимог статей 7 та 8 Закону України „Про рекламуˮ. Висновки експертної ради мають рекомендаційний характер, проте вони відіграють роль червоного сигналу світлофора для замовників рекламної продукції.

На засіданні було розглянуто 15 скарг та звернень від громадян та установ, які надійшли до експертної ради, з метою встановлення фактів дискримінації за ознакою статі.

За результатами розгляду прийнято рішення про визнання дискримінаційними 7 рекламних оголошень, недикримінаційними – 4, знято з розгляду експертної ради 4 оголошення.

Засідання експертної ради в умовах карантинних заходів пройшло в онлайн-режимі.

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/19106.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове