Міністерство соцiальної політики України


Міністерство соціальної політики вивчає стан оздоровлення дітей в Українському дитячому центрі «Молода гвардія» в умовах карантинних обмежень

18 Вересня 2020, 15:54

 

18 вересня 2020 року Міністр соціальної політики України Марина Лазебна перебувала в місті Одеса, де відвідала Державне підприємство «Український дитячий центр «Молода гвардія» ” та ознайомилась з його діяльністю в сфері оздоровлення, відпочинку, виховання, навчання дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки (діти-сироти,  діти, позбавлені батьківського піклування; діти з багатодітних та малозабезпечених сімей; діти, осіб, визнаних учасниками бойових дій; діти, один із батьків яких загинув у районі проведення антитерористичних операцій; діти, зареєстровані як внутрішньо переміщені особи; діти, які проживають у населених пунктах, розташованих на лінії зіткнення).

„Молода гвардія” - дитячий оздоровчий заклад, площею 30,8 гектарів, розташований на березі моря в місті Одеса, що функціонує протягом року і в якому протягом однієї зміни може перебувати цілодобово до 1100 дітей.

Цьогорічне запровадження в Україні карантину унеможливило проведення 6 оздоровчих змін з березня по серпень і роботу закладу було відновлено лише 9 серпня поточного року. Зараз з урахуванням діючих карантинних обмежень заклад приймає лише до 650 дітей на зміну.

За словами Міністра, „Молода гвардія” – це перш за все заклад, де оздоровлюються діти, і це відповідальність всіх працівників центру, а особливо для педагогічних та медичних працівників за їх безпечне перебування. В той же час, кожен день таборування має бути неповторним і сприяти всебічному гармонійному розвитку дітей, укріплювати їх здоров’я, а також допомагати в розкритті навчального, творчого та спортивного потенціалу кожної дитини, що відпочиває.

Під час візиту Міністр ознайомилась із побутовими умовами відпочинку та харчування дітей, надання медичних послуг, спортивною інфраструктурою та пляжною зоною,  кіноконцертним комплексом, роботою загальноосвітньої школи, науково-методичного відділу та  психологічної служби. Визначено стан та перспективи подальшого розвитку інфраструктури дитячого центру „Молода гвардія”.

 

 

 

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/19081.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове