Міністерство соцiальної політики України


Мінсоцполітики та Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій співпрацюють у гуманітарній сфері

17 Вересня 2020, 19:55

 

У Міністерстві соціальної політики 17 вересня 2020 року відбулась робоча зустріч першого заступника Міністра соціальної політики Євгена Котика з представниками Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій.

Перший заступник Міністра подякував за роботу, яку проводять релігійні інституції у гуманітарній сфері та підкреслив важливість об’єднання зусиль для надання допомоги тим, хто її найбільше потребує.

Учасники зустрічі піднімали проблемні питання щодо визнання вантажів гуманітарною допомогою та організації отримання допомоги найбільш незахищеними верствами населення, а також обговорили шляхи їх вирішення.

Також Євген Котик поінформував про те, що Мінсоцполітики та Інформаційно-обчислювальним центром міністерства спільно з Урядово-громадською ініціативою ,,Разом проти корупціїˮ у рамках реалізації проекту ,,Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громадиˮ (EGAP), що впроваджується за підтримки Швейцарії та надається через Швейцарську агенцію розвитку і співробітництва (SDC), переведено в електронну форму Єдиний реєстр отримувачів гуманітарної допомоги.

За його словами, розроблений інтерфейс дозволить спростити доступ користувачів до Єдиного реєстру отримувачів гуманітарної допомоги з можливістю безоплатного пошуку відомостей за найменуванням, місцезнаходженням, кодом ЄДРПОУ та іншими даними отримувача гуманітарної допомоги та прискорити потрапляння гуманітарної допомоги до людей, які реально її потребують.

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/19075.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове